Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Το πρόβλημα

Σας καλωσορίζω στο ιστολόγιό μου. Αν δεν έχετε καταλάβει ακόμα περί τίνος πρόκειται, το ιστολόγιο αυτό θα αποτελέσει μια επιπλέον φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην ανεξέλεγκτη μόλυνση του αέρα της Αθήνας, εξαιτίας της καύσης καλωδίων από μια μερίδα ανθρώπων.

Το πρόβλημα λίγο-πολύ γνωστό σε όλους. Για όσους όμως δεν το γνωρίζουν, έχει ως εξής.
Κοντά στο κέντρο της Αθήνας, σε συγκεκριμένους υπαίθριους χώρους, κάθε βράδυ ομάδες τσιγγάνων Ρομά ανάβουν φωτιές και καίνε καλώδια. Σκοπός τους είναι η καύση του εξωτερικού πλαστικού μονωτικού ώστε να αφαιρεθεί και να παραμείνει ο εσωτερικός αγωγός που είναι κατασκευασμένος από χαλκό. Απώτερος σκοπός, τι άλλο; Η πώληση του χαλκού σε βιοτεχνίες, ιδιώτες κλπ.
Σαν αποτέλεσμα αυτής της καύσης, έχουμε ένα τοξικό σύννεφο καπνού που σκεπάζει τις γύρω περιοχές, κυρίως στον Βοτανικό, το Ρουφ, το Γκάζι, τον Ταύρο, τα Κάτω Πετράλωνα, ενώ ανάλογα με τον αέρα, το τοξικό νέφος εξαπλώνεται σε όλη την Αθήνα.

Μια πράξη είτε είναι νόμιμη οπότε και την αφήνουμε ως έχει, είτε είναι παράνομη οπότε και τη σταματάμε. Θα ήθελα οι υποστηρικτές αυτών των ανθρώπων και του τρόπου εξοικονόμησης χρημάτων που έχουν επιλέξει, να απαντήσουν στα εξής δύο ερωτήματα.
Πρώτον, ποιος νόμος επιτρέπει τη μόλυνση του αέρα με οποιοδήποτε τρόπο και δεύτερον, γιατί οι φωτιές ανάβουν πάντα μετά τις δέκα το βράδυ και όχι κατά τη διάρκεια της ημέρας;
Αυτές οι ερωτήσεις φυσικά δεν έχουν τεθεί για πρώτη φορά, όμως δεν έχουν απαντηθεί ποτέ.

Έχουν γίνει ενέργειες διαμαρτυρίας και προσφυγές στη Δικαιοσύνη για την επίλυση του προβλήματος αυτού, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η αιτία μπορεί να μην είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, είναι όμως αυτονόητη. Το ερώτημα είναι για πόσο ακόμα θα είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλλουμε τους εαυτούς μας σε αυτό το βασανιστήριο; Για πόσο ακόμα θα είμαστε υποχρεωμένοι να αναπνέουμε τοξικό αέρα;

Ενώστε τις φωνές σας και αντιδράστε. Μπορεί να μην είναι νωρίς, έχουμε όμως το χρόνο να σταματήσουμε το κακό πριν εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα και στο τέλος νομιμοποιηθεί. Μπορεί στην περιοχή που μένετε να μην αισθάνεστε τον καπνό, εισπνέετε όμως τα τοξικά αέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: